• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Ja(o) meni” predstavljena mitrovačkoj publici

Predstava „Ja(o) meni“ u izvođenju Mine Lazarević i Srđana Ivanovića, po tekstu Velimira Teče odigrana je večeras u Mitrovačkom dvoru.

Blagoje Panajotović (Srđan Ivanović) ima 49 godina i zbunjen je zbog činjenice da će morati na služenje vojnog roka. Sve je naizgled jednostavno, dok se ne pojave problemi sa papirologijom, u kojima učestvuje i dežurni lekar Ljudmila Krga (Mina Lazarević).

Dinamična komedija prepuna komičnih dijaloga ostavila je mitrovačku publiku bez daha, što za umetnike predstavlja predivno iskustvo, kaže glumica Mina Lazarević.

„Toliko smo se radovali kada smo videli ljude da su tu, u ovolikom broju. Imali smo i pauze u ovoj divnoj razmeni energije sa publikom, koja je večeras bila nezamenjiva. Vidim da je i publici ovo falilo, vidim da su željni ovakvog sadržaja i smeha. Mi ovo zovemo „naša mala terapija“, rekla je Lazarević.

Ona dodaje da se prvi put predstavila mitrovačkoj publici predstavom „Crveni šešir“ i da naredni dolazak umetnika, zavisi upravo od interesovanja publike.

„Meni nije prvi put ovde, dolazila sam sa crvenim šeširom i mojom koleginicom Nadom Blam. Dolazila sam i za Srpsku novu godinu i učestvovala u programu koji je bio namenjen deci. To mi je nekako najlepše kada dođem i zateknem decu, koja dođu da se druže sa mnom, da se slikamo, smejemo i grlimo. A sa ovom predstavom smo ovde prvi put, a da li ćemo opet doći, to zavisi od svih vas“ kazala je Lazarević.

Glumica ističe da se publika nije odvikla od kulturnih dešavanja, već je naprotiv, i više željna nego ranije, kada je sve bilo dostupnije.

„Sada je sve proređeno i smanjen je broj ljudi koji može da uđe na predstavu. Naš mentalitet je takav da kada nečega nema, onda to više želimo“ navela je umetnica.

Pomoćnik direktora Studentskog centra „Priština” -Kosovska Mitrovica Aleksandar Mašković kaže da će se centar i dalje baviti negovanjem kulture, zabave i sportskih aktivnosti studenata, pored osnovnih stvari koje su ishrana i smeštaj i dodaje da će u narednim nedeljama, na repertoaru biti još predstava.

„Budućnost u kulturnom životu će biti vidljiva u narednom mesecu i nadamo se da će stvar sa korona virusom malo popustiti. Bilo je zatišje, ali imamo već par ugovorenih predstava koje će biti odigrane u narednih 15 dana, uz to imamo i nekoliko filmova a biće i muzičkog programa. Nadamo se da ćemo uzeti neki osmeh sa scene, jer svima nama treba dobrog raspoloženja i opuštanja a naš posao će biti da to omogućimo za studente, ali i za ostale građane Kosovske Mitrovice i okoline“ rekao je Mašković.

Publika kaže da im je drago zbog održavanja kulturnih događaja ovakve vrste.

„Jako mi se dopala predstava i drago mi je što se posle dužeg vremena organizuju ovakve stvari. Trebala nam je ova stvar, da nas malo razveseli “ komentar je našeg sugrađanina.

„Nisam očekivala da će biti ovako dobra predstava, smejala sam se i držala mi je pažnju sve vreme. Gledala bih je opet“ rekla je naša sugrađanka.

Organizator predstave je Studentski centar „Priština” -Kosovska Mitrovica.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još