• Početna>
  • Vesti>

Filmski festival od 19. do 21. novembra u Gračanici, Šilovu i Ranilugu

Sedmi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) održaće se od 19. do 21. novembra u Domu kulture „Gračanica“ pod sloganom „Ovde“. Po prvi put ove godine najnovija filmska ostvarenja će istovremeno moći da pogleda i publika u Ranilugu i Šilovu.

Za tri dana festivala biće prikazana raznovrsna filmska osvarenja iz domaće i strane kinematografije, kao i dečji program.

„Tokom trajanja festivala biće prikazano devet filmova i on je prilika za sve meštane naše opštine da ga posete“, rekao je za RTV Kim urednik filmskog programa u Domu kulture Gračanica Boban Jevtić.

On je dodao da su se ove godine potrudili da festival decentralizuju, pa će osim projekcija u Gračanici, publika u Ranilugu i Šilovu moći da isprati najnovije bioskopske hitove.

„Ove godine festival organizujemo na punktovima gde smo ranije kroz projekat putujućeg bioskopa prikazivali projekcije. Tako 20. novembra imamo dve projekcije u Kulturno-prosvetnom centru `Božidar Mitrović Šandor` u Šilovu i 21. novembra još dve projekcije u Domu kulture `Radomir Popović` u Ranilugu“, kazao je Jevtić.

Na svečanom otvaranju, 19. novembra u 21 čas, biće prikazan novi film Srđana Dragojevića „Nebesa“.

„Takođe, ove godine akcenat je stavljen na premijere koje se prikazuju širom Srbije i sveta. Na otvaranju festivala na reperotoaru imamo i film za našu najmlađu publiku `Moje slatko čudovište`“, zaključio je Jevtić.

U okviru domaćeg programa biće prikazan film „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića, kao i „Vampir“ reditelja i scenariste Branka Tomovića. Od stranih filmova na ovogodišnjem repertoaru biće fimovi „Večni“, „Venom 2“ i „Mejnstrim“.

Uz naslov „Moje slatko čudovište“, najmlađima su namenjeni i filmovi „Nepopravljivi Ron“ i „Čarolija meseca“.

Sedmi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) organizuju Dom kulture „Gračanica“ i Evropski kulturni forum uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije.

Sve projekcije biće organizovane uz poštovanje epidemioloških mera.

Izvor: Kim

Detalj iz filma `Nebesa` Srđana Dragojevića (Foto FCS promo)

Comments

Pročitaj još