Preminulo još 57 osoba, novih 3.487 slučajeva zaraze

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 3.487 slučajeva koronavirusa od testiranih 15.764 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je 57 osoba. Na respiratoru je 266 pacijenta.

U Srbiji se smanjuje broj novoobolelih, ali da je epidemijska situacija i dalje teška, potvrđuje broj preminulih.

Beleži se više otpusta nego prijema pacijenata, a u pojedinim kovid ambulantama broj prvih pregleda smanjen je za trećinu.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da su i kovid propusnice i produženi raspust doprineli smirivanju epidemijske situacije.

Na današnji dan imamo 1.215.000 ljudi koji su primili treću dozu, istakao je Đerlek, dodajući da delta plus soj nije potvrđen u Srbiji. 

Doktor Zoran Bekić rekao je za RTS da se ubrzava imunizacija u Srbiji i da kovid propusnice polako daju rezultate.

Na stolu Kriznog štaba će biti više stvari za razmatranje – produžetak vremena važenja kovid propusnica, uvođenje propusnica na sportskim manifestacijama, koncertima, istakao je Bekić.

Evropska komisija priznala je kovid sertifikate iz Srbije. Odluka sutra stupa na snagu.

Odluka o priznavanju, odnosno o “ekvivalentnosti” zelenog Kovid sertifikata znači da će sertifikati koje izdaje Srbija biti tretirani u praksi kao i EU kovid sertifikati. 

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je na Institut Torlak stigla redovna isporuka “Fajzer” vakcine protiv kovida. Pristiglo je 70.200 doza vakcine “Fajzer-Biontek”. 

Učenici osnovnih i srednjih škola danas se vraćaju nastavi posle jesenjeg raspusta. Kombinovana nastava obavljaće se u srednjim školama u Beogradu, Nišu i Velikom Gradištu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još