• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni koncert ansambla “Venac” za lečenje Anđelije Kitanović iz Odevca

Ansambl “Venac” iz Gračanice priključio se humanitarnoj akciji za pomoć porodici trogodišnje Anđelije Kitanović, iz sela Odevce kod Kosovske Kamenice. Prihod od prodaje karata za koncert, koji će ovaj ansambl izvesti 8. decembra u Gračanici, biće uplaćen na račun Anđelijinih roditelja.

Porodici Kitanović je za Anđelijinu operaciju neophodno 10.000 evra. Devojčica pati od Morning glori sindroma.

“Na taj način “Venac” će po ko zna koji put pokazati javnosti da je društveno odgovorna ustanova” navodi se u saopštenju ansambla, koji je i u prethodnim akcijama, a kojih je nažalost mnogo, dao svoj doprinos.

Članovi “Venca” kako se navodi u saopštenju, su i ličnim primerom pokazali da, onoliko koliko ko može, treba da pomognu lečenje naših najmlađih.

Jedan član ansambla je iz ličnih sredstava (u šta je redakcija Radija Kosovska Mitrovica imala priliku da se uveri na osnovu kopije uplatnica dostavljenih našem mediju) na račun porodice Kitanović uplatio iznos od 120.000 dinara.

Iz ansambla striktno naglašavaju da se ove informacije nikako ne plasiraju javnosti radi lične hvale, već kao usrdna molba ljudima da se jedni drugima nađu u nevolji. Ne preko svojih mogućnosti, već upravo onoliko koliko mogu.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Ansambl “Venac”

Comments

Pročitaj još