• Početna>
  • Vesti>

Preminuo još 61 pacijent, koronavirus potvrđen kod još 4.606 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovana 4.606 slučajeva koronavirusa od 18.813 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminula je 61 osoba. Na respiratorima je 277 pacijenata.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić, povodom početka kampanje “Nema čekanja”, kaže za RTS da veliki broj pacijenata čeka na operaciju. Poziva građane, posebno mlade, da se vakcinišu zbog ljudi koji boluju od svih drugih bolesti.

Mnogi pacijenti u Srbiji, ističe Grujičićeva, oboleli od drugih bolesti ostali su u senci borbe protiv korone.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava, od ponedeljka, 15. novembra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Veliko Gradište i Niš.

Evropske policije su pre dva dana otkrile mrežu koje falsifikuju zelene sertifakate. I kod nas Komunalna milicija pronalazi lažne kovid propusnice.

U Beogradu će do kraja godine biti otvorena još četiri punkta za vakcinaciju: u tržnim centrima Rajićeva i Stadion, u Beošoping centru i robnoj kući Ikea.

U Austriji dnevni broj novozaraženih koronavirusom neprestano raste već duže vreme, a sada je prvi put od početka pandemije zabeležen petocifren broj.

Treći dan zaredom u Nemačkoj se beleži novi rekordan dnevni broj novozaraženih koronavirusom.

Prema podacima Instituta “Robert Koh”, jutros je prijavljeno 39.676 novozaraženih, broj koji do sada Nemačka nije imala.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još