• Početna>
  • Vesti>

Mladi volonteri ponovo oživljavaju fudbal u Goraždevcu

Grupa mladih ljubitelja fudbala skoro svakog dana organizuje treninge potpuno besplatno za decu mlađu od 16 godina. Deca Goraždevca koja treniraju, opredelila su se na taj korak kako bi se odvojila od telefona i računara. Kako kažu, žele da vode zdraviji život.

Simo Maksić, jedan od trenera, navodi da su počeli da se okupljaju pre mesec  dana. Sa idejom da detinjstvo deci iz Goraždevca učinie zabavnijim i zdravijim, planiraju da obnove nekadašnji fudbalski klub Omladinac.

„Došli smo na ideju tako što smo sedeli i razmišljali šta bi bilo najbolje da oživimo naše selo. Došli smo na ideju da osnujemo klub. U početku smo hteli da bude za sve generacije, da treniraju i stariji i mlađi, ali pošto nismo u mogućnosti to da napravimo, odlučili smo da treniramo samo mlađu decu, manju od 16 godina. Klub trenutno broji oko 25 do 30 članova. Sigurno da im znači dosta jer pre svega mogu da izađu iz kuće, da se odvoje od telefona, mogu da se bave zdravim životom“, govori Simo Maksić.

Još jedan od volontera na ovim treninzima, Branko Zlatičanin, kaže da deci treninzi mnogo znače i da je ovo jedna nova atrakcija koja će pokrenuti omladinu u Goraždevcu.   

„Kako za mene, tako i za decu iz Goraždevca ovo puno znači. Mi nikad nismo imali priliku da nešto ovako imamo u našem selu, malo selo i ovo nam baš dosta znači da se malo pokrenemo, kako mi tako i mladi da se pokrenu, da imamo novu atrakciju“, objašnjava Branko Zlatičanin.

Deca koja se trenutno rekreativno bave fudbalom u ovom „klubu“ ističu da im je veoma drago što imaju prilike da treniraju i da više vremena posvete sportu.

„Mnogo mi znači. Zato što dugo nismo imali klub da treniramo ovde i evo konačno počeli smo. Čine mi se dobro, fali nam još opreme. Treniramo lepo, svaki dan skoro od kada je počeo raspust“, kaže za radio Goraždevac Vuk Manojlović

„Pa velika je prilika, zato što sam se odvojio od telefona i provodim vreme napolju i igram fudbal. Treneri su baš dobri“, završava Vasilije Jandžiković

Ova grupa omladinaca nada se da će klub uspeti da opstane što duže. Iako bez finansijske podrške, voljni su da nastave sa volontiranjem dokle god ima dece koja bi trenirala sa njima.

Izvor: Radio Goraždevac i Radio Kontakt plus

Foto: Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još