• Početna>
  • Vesti>

Kovačević: Uprkos teškim uslovima nastavljamo tradiciju održavanja Festivala domaćeg filma dugu 19 godina

Uprkos teškim uslovima i aktuelnoj situaciji oko pandemije nastavlja se tradicija duga 19 godina i organizuje Festival domaćeg filma u Leposaviću , rekao je direktor Centra za kulturu “Sava Dečanac” Branko Kovačević.

Festival se organizuje od 10. do 14.novembra u sali Doma kulture, a zbog epidemiološke situacije ove godine će izostati gosti i protagonisti filmova koji su bili neizostavni deo festivala svake godine.

“Obezbedili smo pet najnovijih ostvarenja srpske kinematografije, koji će se prikazivati tokom pet festivalskih večeri. Otvaramo festival filmom “Toma”, a u danima koji slede publika će moći da pogleda filmove “Jedini izlaz”, “Oasis”, “Nečista krv” i “Pucnji u Marseju”. S obzirom da se ove godine festival održava u specifičnim uslovima i da ne možemo da primimo sve goste iste večeri, već se moramo pridržavati propisanih mera i raditi sa 50 posto kapaciteta, odlučili smo da gde bude veće interesovanje film prikazujemo u nekoliko projekcija”, kaže direktor Doma kulture Branko Kovačević.

Zbog najvećeg interesovanje za najnovije filmsko ostvarenje “Toma, organizatori najavljuju da će film biti prikazan u Lešku 17., u Sočanici 18. novembra i u Leposaviću dokle god bude bilo zainteresovanih.

Inače, u Leposaviću se punih 19 godina tradicionalno održava Festival domaćeg filma, gde publika ima priliku da vidi najbolja ostvarenja domaće kinematografije, a mnogi od filmova se i premijerno izvode u bioskopu Doma kulture”Sava Dečanac” najčešće u prisustvu glavnih protagonista u filmovima.

Izvor Radio Mitrovica sever

Foto Dom kulture Leposavić

Comments

Pročitaj još