Preminuo Marinko Rokvić

Popularni pevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je danas, potvrđeno je zaNova.rs.

Rokvić je preminuo u 68. godini života. Podsetimo, ranije je objavljeno da je hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje teško. Neko vreme se borio sa bakterijom koja mu je napala organizam, zbog čega je bio hospitalizovan.

Situaciju je dodatno pogošalo i to što je Marinko imao operaciju ciste, krajem prošle godine, a zatim je dobio i koronu. Sve to ga je u potpunosti iscrpelo, i teško borio sa novim zdravstvenim problemom.

Marinko Rokvić je srpski pevač rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

Marinko je karijeru gradio od 1974.godine, kada je započeo, na svom kvalitetu, pa se njegovo ime ne pojavljuje u žutoj štampi. Samo ga je pevačica Nada Topčagić optužila da ju je pretukao na šta je Marinko odgovorio da ni ona njemu nije ostala dužna. U medijima se spekulisalo o ljubavnoj vezi koju je, pre braka, imao sa koleginicom Milenom Plavšič, ali pevači se nisu o tome izjašnjavali.

U svojoj bogatoj karijeri snimio je dvadeset i jedan studijski album i nekoliko singl-ploča.

Iza njega je ostao veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Izvor: Nova rs, Radio Mitrovica sever

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

Comments

Pročitaj još