• Početna>
  • Vesti>

Stefanović zahvalio pripadnicima mađarske vojske na učešću u sastavu Kfora

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio je danas komandantu Vojske Mađarske general-potpukovniku Romulusu Rusin-Sendiju na učešću brojnih pripadnika mađarske vojske u sastavu Kfora.

Stefanović je na sastanku sa Rusin-Sendije, tokom njegove zvanične posete Srbiji, izrazio očekivanje da će mađarski general-major Ferenc Kajari, preuzimanje pozicije komandanta Kfora, doprineti unapređenju ukupne regionalne bezbednosti, pre svega Srba na Kosovu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Stefanović je istakao da Srbija i Mađarska neguju prijateljske odnose, uz uspostavljen politički dijalog na visokom nivou, kojem pečat daju česti susreti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Stefanović je naglasio značaj realizacije bilateralnih i multilateralnih vežbi u kojima učestvuju dve vojske i naveo opredeljenje Srbije za jačanje vojnotehničke saradnje.

Mađarski general Rusin-Sendi saglasio se da dobrosusedske odnose u poslednje vreme prati primetan pozitivan trend kada je reč o političkom i vojnom aspektu.

Izrazio je očekivanje da će se saradnja u oblasti odbrane u narednom periodu kretati uzlaznom linijom.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments

Pročitaj još