• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Nove provokacije sa etničkim motivima

Na seoskom putu u mestu Mogila, u opštini Vitina, jutros su osvanuli grafiti „Albanija“, „ALB“ i pogrdni naziv za srpski narod ispisan na zidu jedne kuće, navodi u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U ovoj mešovitoj sredini i ranije su se dešavali incidenti sa etničkim motivima, kao što su ispisivanje naziva terorističke organizacije UČK u blizini srpske škole i crkve, kamenovanje kuća Srba, pa su meštani ove opštine s razlogom zabrinuti za svoju bezbednost.

Jasna je poruka albanskih ekstremista koji na sve moguće načine pokušavaju da zastraše i oteraju Srbe sa svojih ognjišta, naročito u mešovitim zajednicama, u težnji da stvore monoetničku sredinu.

Upravo su ove poruke srpskom narodu inspirisane porukama Aljbina Kurtija koji se otvoreno zalaže za formiranje takozvane „Velike Albanije“ i kao mnogo puta do sada se neodgovorne izjave i postupci političara u Prištini prelivaju na svakodnevni život srpskog naroda na KiM.

Kurti svojim izjavama i delovanjem direktno ugrožava bezbednost i mir srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čiji se simpatizeri gotovo svakodnevno služe raznim provokacijama kako bi zaplašili Srbe, navodi se u saopštenju.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još