• Početna>
  • Vesti>

Asocijacija novinara Kosova: Članstvo nije eksplicitan kriterijum

“Članstvo u UNK (Asocijacija novira Kosova) nije eksplicitan kriterijum za takmičenje za nagradu o siromaštvu”, navodi se u odgovoru RTV Kim i ovog novinarskog udruženja.

Međutim, u odgovoru novinarki našoj novinarki Zorici Vorgučić nakon što je juče poslala prijavu za učešće na konkursu za nagradu, stoji da je upravo članstvo u Asocijaciji jedan od kriterijuma.

“Obaveštavamo vas da smo primili vašu prijavu i da će ona biti poslana ocenjivačkom žiriju. Takođe, molimo da popunite formular za članstvo u UNK, jer je to jedan od kriterijuma postavljenih u pozivu za dodelu ove nagrade”, stoji u jučerašnjem odgovoru našoj novinarki.

Takođe, u dokumentu za prijavu na konkurs koji je medijima poslala Asocijacija navodi se da je članstvo u udruženju jedan od kriterijuma.

“Novinari moraju biti članovi Udruženja novinara Kosova i u odnosima sa medijima registrovanim na Kosovu”, navodi se u jednoj od tačaka.

Međutim, predstavnici Asocijacije novinara Kosova  u odgovoru RTV Kim sada ističu da to nije “eksplicitan kriterijum”.

“Kao i svake druge godine, svaki novinar koji izveštava na teritoriji Kosova može konkurisati za nagrade koje naša organizacija dodeljuje u saradnji sa UNKT. Međutim, ohrabrujemo sve novinare na Kosovu da postanu deo naše organizacije, kako bi primali sva obaveštenja i imali koristi od mnogih aktivnosti koje organizujemo u saradnji sa našim partnerima”, navodi se u odgovoru RTV Kim na pitanje “Od kada je i zbog čega jedan od kriterijuma za prijavu na konkursu za najbolju novinarsku priču o siromaštvu, članstvo Asocijaciji novinara Kosova?“

Izvor i foto: RTV Kim

Comments

Pročitaj još