• Početna>
  • Vesti>

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Alžira i izrazio zahvalnost na principijelnom stavu te zemlje po pitanju KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Abdelhamida Šebšuba i zahvalio mu na predanom dugogodišnjem radu na unapređenju tradicionalnog prijateljstva i sveobuhvatnih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je alžirski premijer Benabderahman učestvovao na nedavnom skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, nadajući se da će se ta poseta pokazati kao zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti.

Predsednik Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa.

Ambasador Šebšub je izrazio očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasafor Šebšub je rekao da iz Srbije nosi sjajne uspomene, dok mu je predsednik Vučić poželeo mnogo uspeha u profesionalnom životu i sreće na ličnom planu, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još