• Početna>
  • Vesti>

Sastanak Radne grupe eksperata Beograda i Prištine u Briselu

Sastanak Radne grupe eksperata Beograda i Prištine, koja bi trebalo da nađe obostrano prihvatljivo rešenje za spor oko registarskih tablica, počeo je u Briselu.

Na početku sastanka, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, pozdravio je eksperte dve delegacije i najavio da će Radnom grupom, sastavljenom od po četiri predstavnika Beograda i Prištine, predsedavati njegovi savetnici.

Radna grupa je formirana na osnovu sporazuma dogovorenog 30. septembra tokom razgovora glavnih pregovarača Beograd i Prištine u Briselu.

Tim sporazumom prekinuta je kriza na administrativnim prelazima između centralne Srbije i KiM i vraćena sloboda kretanja, uz početak korišćenja nalepnica za registarske tablice.

Tada je dogovoreno i da se formira Radna grupa koja bi u narednih šest meseci trebalo da dođe do dogovora oko trajnog rešenja za pitanje primene odnosno priznavanja registrskih tablica između Beograda i Prštine.

Nalazi Radne grupe trebalo bi da budu razmotreni na sastanku dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

U Briselu napominju da će se sastanci iz okvira dijaloga Beograda i Prištine, na nivou glavnih pregovarača i lidera, odvijati nezavisno od rada Radne grupe.

Izvor: RTS / Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Miroslav Lajčak Tviter

Comments

Pročitaj još