• Početna>
  • Vesti>

Petković: Izjava Bisljimija da neće formirati ZSO vrhunac neodgovornosti i cinizma

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je saopštio da su najnovije izjave glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija, da neće formirati Zajednicu srpskih opština, vrhunac neodgovornosti i cinizma i direktno urušavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.

“Zbog toga molimo Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu i garanta sprovođenja sporazuma, da reaguje na ovakve opasne poruke Prištine o kršenju sporazuma i Zajednici srpskih opština” ističe Petković.

Petković dodaje da je reč o flagrantnom urušavanju svakog budućeg dijaloga i dogovora, a “ucenjivačke i jednostrane izjave čiji je potpisnik Bisljimi ne pomažu ni normalizaciji odnosa ni potrazi za kompromisnim rešenjem”.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je Beograd, sa svoje strane, u potpunosti pokazao konstruktivan pristup dijalogu i opredeljenost za poštovanje postignutih sporazuma, ali sa druge strane pregovaračkog stola na delu je potpuno odsustvo bilo kakve spremnosti za razgovore.

“A razgovora o Zajednici srpskih opština će biti i to već na sledećoj rundi dijaloga, kako je to jasno istakla i Evropska unija. Zato bi Prištini i Bisljimiju bilo mnogo svrsishodnije da se dobro pripreme za razgovore o formiranju ZSO, umesto što upućuju pretnje” poručuje Petković.

Petković navodi da Beograd nije kriv što Aljbin Kurti nije uspeo da osvoji većinu ni u jednoj opštini na Kosovu i Metohiji i što svoje katastrofalne rezultate ne može sakriti napadima na srpski narod, zvanični Beograd i Srpsku listu.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još