• Početna>
  • Vesti>

Komedija “Veselo povrće” 23. oktobra u Domu kulture Gračanica

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini će u subotu (23. oktobar) u 13 časova u Domu kulture Gračanica premijerno izvesti komediju “Veselo povrće”.

“Veselo povrće” je dečja komedija u kojoj se kroz likove povrća publika upoznaje sa njihovim značajem za pravilan rast i razvoj dece.

Sestrama Anji i Vanji mama je za ručak spremila “veselo povrće”. Međutim, povrćke se međusobno prepiru, spore se oko toga koja od njih ima više vitamina i koja je zdravija. Na kraju se dele u dva suprotna tabora: rernaše i frižideraše. Sukob među njima rešavaju kuvari.

Nakon dvogodišnjeg rada sa decom u Školi glume Narodnog pozorišta u Prištini, prva dama ove škole i glumica NPP-a Radmila Knežević je smatrala da su, nakon stečenih osnovnih znanja o glumi, deca spremna da otpočnu pripremu predstave. Uz minimalnu scenografiju i akcenat stavljen na glumu najmlađih, uz šarene kostime, veselu muziku, koreografiju i scenski govor, deca će kroz “Veselo povrće” pokazati šta su sve naučila u Školi glume.

Za tekst, režiju i scenski pokret u predstavi je zadužena Radmila Knežević. Scenski govor je uobličila Jasmina Stojiljković, a koreografiju Tamara Tomanović. Muziku i aranžmane songova je uradio Saša Gajić, a kostime je sašila Nadica Jorgić.

Za muziku i svetlo u predstavi je zadužen Milan Tanasković, organizator je Ivan Stojković.

U predstavi igraju deca polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini.

“Veselo povrće” je realizovano u saradnji Narodnog pozorišta u Prištini sa Domom kulture “Gračanica”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još