• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Presuda Arsiću novi dokaz pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je odluka “takozvanog Vrhovnog suda Kosova” da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine.

“Nedopustivo je i sramotno da se Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćuje pravo na pravično suđenje i da se oni proganjaju i terete po tajnim optužnicama i osuđuju na višegodišnje kazne zatvora, bez čvrstog utemeljenja na dokazima, uz brojne povrede njihovih prava” navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da Apelacioni i Vrhovni sud uopšte nisu razmatrali stav Arsićeve odbrane o potpuno protivrečnim iskazima oštećenih u ovom slučaju.

“Ni takozvani Apelacioni, ni takozvani Vrhovni sud, uopšte nisu razmatrali stav Arsićeve odbrane o potpuno protivrečnim iskazima oštećenih u ovom slučaju, iako su dvojica oštećenih u svojim izjavama navodili potpuno različite verzije istog događaja” stoji u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da Arsićev odvokat već priprema žalbu “takozvanom Ustavnom sudu, takozvanog Kosova”, u kome će izneti i ove argumente, ali i druge procesne povrede u slučaju Nenada Arsića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još