Osmani ocenila tok lokalnih izbora na sastanku sa delegacijom Misije EU za posmatranje izbora

Predsednica Kosova Vjosa Osmani dočekala je na sastanku delegaciju Misije EU za posmatranje izbora. Delegaciju su predvodili evro poslanik Lukas Mandle i evro poslanica Viola von Cramon, a sastojala se od Róże Thun Und Hohenstein (EPP), Ms Michèle Rivasi (Greens/EFA), Thijsa Reutena (S&D), kao i od nekolicine stručnjaka EU.

“Predsednica Osmani ocenila je tok lokalnih izbora, potvrđujući standard koji je izgrađen na Kosovu o održavanju slobodnih i demokratskih izbora. Ona je dalje istakla da je prema informacijama koje dolaze iz naših institucija, na nadmetanje u opštinama naseljenim Srbima, uticalo nametanje ilegalnih struktura Srbije, koje su ugrozile nadmetanje među političkim subjektima i slobodno izražavanje volje glasača”, kaže se u saopštenju iz kabineta Vjose Osmani

Zahvaljujući im se na prisustvu i spremnosti da budu uz Kosovo na svakom koraku konsolidovanja demokratije u zemlji, predsednica Osmani je izrazila zahvalnost i na pozitivnom odgovoru koji je primila od Evropskog parlamenta i visoko je ocenila prisustvo ove delegacije u posmatranju izbora.  

Što se tiče lokalnih izbora, delegacija je ocenila izborni proces kao demokratski proces koji je okarakterisan visokom profesionalnošću i integritetom institucija, ali i samih građana Republike Kosovo.

Na ovom sastanku predsednica Osmani diskutovala je i o radu institucija Republike Kosovo u oblasti vladavine zakona, procesu liberalizacije viza, potrebi za daljim jačanjem žena i omladine, kao i o drugim temama.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Foto office zprk

Comments