• Početna>
  • Vesti>

U Beogradu sinoć spontano okupljanje građana u subotu organizovan skup podrške Srbima na KiM

Povodom jučerašnjih protesta u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu reagovali su i brojni ambasadori, a iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini poručili su da “nikakvo nasilje, bilo da je usmereno protiv vlasti, medija ili građana, nije prihvatljivo”.

Svetski mediji preneli su da je tokom jučerašnje intervencije bezbednosnih snaga Prištine povređeno 20 ljudi, kao i da su građani srpske nacionalnosti na severu zbog svih ovih događaja uznemireni i zabrinuti.

Dramatične scene koje su tokom dana viđene u Kosovskoj Mitrovici podigle su na noge građane u Beogradu koji su sinoć ispred Skupštine Srbije u Beogradu održali skup podrške Srbima na KiM, a novi su zakazali za subotu u 18 časova ispred američke ambasade.

Osim ranjenog Sofronijevića, čije stanje se posle operacije stabilizovalo, građane je dodatno uznemirila vest da je brutalna akcija specijalnih jedinica Kosovske policije bitno uticala i na smrt Verice Đelić (71) iz Zvečana u čijem su dvorištvu kosovski specijalci ispalili veliku količinu suzavca i šok bombi, a koja je, prema rečima njenog sina Igora, umrla zbog stresa i gušenja koje je tada dobila.

I dok je predsednica Kosova Vjosa Osmani, otputovala za Njujork kako bi učestvovala na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će sutra biti razmatran izveštavaj Generalnog sekretara UN o situaciji na Kosovu, predsednik Srbije Aleksandta Vučić, tokom jučrašnjeg obilaska Raške i pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije uputio je jasnu poruku da će Srbija odbraniti naš narod na Kosovu i Metohji, uz poruku “Nema povlačenja” i “Predaja nije opcija”.

Izvor: Blic,Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još