• Početna>
  • Vesti>

Petković sa raseljenima u Kragujevcu: Država će u narednom periodu pokušati da obezbedi dodatni finansijski paket pomoći za narod na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas Kragujevac, gde je razgovarao sa interno raseljenim licima sa prostora južne pokrajine. On ih je pozvao da izađu na lokalne izbore u nedelju 17. oktobra, glasaju za Srpsku listu i daju svoj doprinos tome da u rukama pravih srpskih predstavnika sačuvamo svih deset srpskih sredina koje su zalog za formiranje Zajednice srpskih opština.

“Draga braćo i sestre, danas sam došao da vas obiđem, vas koji ste usled raznih nedaća bili primorani da napuštate svoja ognjišta, svoje Kosovo i Metohiju. I verujte da ovo neće biti poslednji put da se vidimo i razgovaramo, već je naš zalog za buduće susrete. Došao sam da vas pozovem da izađete na izbore koji se sada, u nedelju održavaju na Kosovu i Metohiju, da sačuvamo svih naših deset opština na KiM, da nam Albanci ne bi vodili srpske opštine, ili oni Srbi koji rade za njih, jer su to razbijači srpskog jedinstva. Važno je da pobede kandidati Srpske liste, jer je samo Srpska lista ta koja ima punu podršku Vlade Srbije, predsednika Vučića i predstavlja pupčanu vrpcu između našeg naroda na KiM i našeg naroda u centralnoj Srbiji. Samo je Srpska lista garant da se nastavi investicioni ciklus na Kosovu i Metohiji, da gradimo nove vrtiće i bolnice, nove puteve i škole” – istakao je Petković.

On je okupljenima preneo i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da će država u narednom periodu pokušati da obezbedi dodatni finansijski paket pomoći za naš narod u pokrajini, da naš narod ostane na svojim ognjištima i da naši mladi ne moraju da se iseljavaju sa prostora KiM.

Petković je podvukao da u vreme kada vlasti u Prištini predvođeni Aljbinom Kurtijem kidišu na srpske sredine, treba da pružimo poruku jedinstva i ne damo ni mrvu onog što nam pripada.

“Treba da se izborimo da uđemo u sve one institucije koje nam pripadaju i da kroz institucije branimo naše postojanje i naš ostanak i opstanak” zaključio je Petković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još