• Početna>
  • Vesti>

Pesnički susreti “Lazar Vućković” od sutra u Gračanici, Gornjem selu i Bostanu

Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama–Jedinstvo” i Dom kulture „Gračanica“ organizuju Pesničke susrete „Lazar Vučković“ 14. i 15. oktobra 2021. godine.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru (zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem) prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“. Od 1970. se na ovim susretima dodeljuje nagrada „Lazar Vučković“ za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Svečano otvaranje Susreta biće održano ispred rodne kuće Lazara Vučkovića u Gornjem Selu sa početkom u 14 časova, dok će se dodela nagrade „Lazar Vučković“ i književno veče održati istog dana u 19 časova u Čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

U petak u 10:30 časova, program će se nastaviti u porti crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Bostanu – Novo Brdo. U programu će učestvovati pesnici: Bratislav Bata Milanović, Radomir Stojanović, Milica Bakrač, Ratko Popović, Milan Mihajlović i drugi.

Program će se održati uz poštovanje epidemioloških mera., najavljuju organizatori.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još