• Početna>
  • Vesti>

Vučić nakon sednice Predsedništva SNS-a pozvao Srbe na KiM da glasaju u što većem broju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da, uprkos nekim potezima Prištine kao što je uvođenje antidamping cena na neke proizvode iz centralne Srbije, budu jedinstveni i da na predstojeće izbore izađu u što većem broju.

“Treba da se bore za svoja prava, sebe, za svoju zemlju, da budu institucionalno zastupljeni, kada je potrebno, da mogu da reaguju u institucijama na različite načine i da budu uz svoj naroda u opštinama na jugu Kosova i Metohije”, rekao je Vučić.

Predsednik je to rekao upitan da prokomentariše najnovije odluke Prištine o uvođenju antidamping cena na stočnu hranu i neki građevinski materijal iz centralne Srbije.

“Oni ne razumeju, nije mi jasno šta rade, ne znam šta bih vam rekao, ali ako mislite da očekujemo podršku ili sažaljenje iz međunarodne zajednice – to se neće desiti”, rekao je predsednik.

Najnoviju situaciju u Prištini Vučić tumači nervozom nakon što je rešeno pitanje automobilskih tablica na administrativnim prelazima.

“Mi ćeo nastaviti da snabdevamo i naše, ali i druge građane na KiM”, rekao je predsednik i dodao da ne zna nikoga kod koga je odluka o antidamping cenama mogla da naiđe na oduševljenje.

„Oni misle da će naneti veliku ekonomsku štetu Srbiji. Oni ne razumeju, mi smo mali, ali u odnosu na neke druge, mi smo mnogo, mnogo veliki i to ne možete da skrenete time što ćete pod veliki brod, kruzer, postaviti tri grane“, rekao je predsednik Srbije

Kaže da je ovakvom odlukom Priština pokazala svoje lice.

„Time samo govorite o tome koliko vas je zabolelo ono što se dogodilo na Brnjaku i Jarinju i pokazujete nervozu. Pokazujete – e imam ja još nešto čime ću da ti mahnem ili da te udarim ili da te zviznem ako mogu ili pljunem pod prozor, ako već drugo ništa ne mogu”, tvrdi Vučić.

Prištini poručuje da se bavi svojim poslom, a dok će Beograd da nastavlja da snabdeva i Srbe i sve druge na Kosovu – „koliko možemo, dok možemo“.

Podsetivši da je Priština već bila uvodila antidamping meru, pa je ukinula, kazao je da će sa ponovnim ukidanjem samo ponovo doći do veće trgovinske razmene između Srbije i Kosova.

„Ništa ih ne razumem zašto to rade“, dodaje Vučić koji ne očekuje podršku i sažaljenje međunarodne zajednice.

Zaključuje da je međunarodna zajednica „sita“ celog Zapadnog Balkana, ali i da će uvek biti na strani Prištine.

Skupština stranke odložena, građani će imati toplu zimu

Aleksandar Vučić rekao je posle sednice Predsedništva SNS-a da se Skupština stranke pomera za tri nedelje zbog loše epidemijske situacije. Održaće se od 11. do 14. novembra.

Skupština SNS-a, umesto između 21. i 24. oktobra, biće održana od 11. do 14. novembra.

Vučić je ponovio da u narednom periodu svet očekuje velika energetska kriza, ali je poručio da građani Srbije ne moraju da brinu, da će imati tople domove, dovoljno struje i gasa i da cene neće rasti.On je posle sednice Predsedništva SNS-a istakao da se sada sve preduzima kako bi privreda bila što više zaštićena od porasta cena energenata na tržištu.

Izvor: RKM,RTS

Foto RTS

Comments

Pročitaj još