• Početna>
  • Vesti>

U Gračanici održana akcija davalaštva krvi pod sloganom “Tvojih pet minuta nečiji čitav život”

Pod sloganom “Tvojih pet minuta nečiji čitav život” u Gračanici je održana akcija davalaštva krvi u organizaciji Crvenog krsta Gračanica i Službe za transfuziju krvi KBC-a Priština u Gračanici, na kojoj je prikupljeno 70 jedinica tečnosti koja život znači.

Motiv dobrovoljnih davaoca krvi je, kako ističu,  humanitarnog karaktera, negovanje pravih ljudskih vrednosti  i činjenica da u svakom trenutku nečiji život može biti spašen.

Prikupljena krv će kako je planirano, pored KBC-a Priština-Gračanica, biti prema potrebi distribuirana u svim srpskim sredinama na Kosovu.

Sekretar Crvenog krsta Gračanica Sveta Živić ističe da ga raduje da se sve više mladih ljudi odaziva akcijama dobrovoljnog davanja krvi i što je ta baza iz dana u dan veća.

“Drago nam je što volonteri koji dolaze u Crveni krst takođe budu dobrovoljni davaoci krvi, naravno čim napune 18 godina i oni sa sobom uvek povuku dosta mladih, njihovih drugara koji kad jednom dođu, uvek se rado ponovo odazivaju pozivu”, kaže Živić.

U Crvenom krstu Gračanica ističu da su pored redovnih, u svakom trenutku spremni da organizuju vanredne akcije prikupljanja tečnosti koja život znači, kad god se za to ukaže potreba.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još