Krizni štab odustao od uvođenja strožijih mera

KRIZNI STAB SEDNICA

Premijerka Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba izjavila je da je epidemijska situacija u Srbiji juče i danas nešto bolja, iako su brojke i dalje tako velike da to ne izgleda tako.

Obraćajući se medijima nakon sednice Kriznog štaba, premijerka je navela da je Medicinski deo Kriznog štaba zahtevao da se usvoje mnogo restriktivnije mere nego što trenutno postoje.

“Medicinski deo Kriznog štaba je zahtevao da uvedemo najmanje deset dana mere zabrane javnog okupljanja iznad pet osoba, skraćenje radnog vremena do 17 časova, za sve delatnosti osim esencijalnih u vezi sa hranom, gorivom i lekovima i uslužnih medicinskih i zanatskih delatnosti, i ukoliko to rezultira smanjenjem broja zaraženih, onda da se pristupi korišćenju kovid propusnica”, objasnila je premijerka.

Podvukli su da je i dalje najvažnija masovna imunizacija stanovništva i da treba da dostigne stopa od 80 odsto vakcinisane populacije, uz obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i javnih službi.

“Ja i dalje smatram da bi ove mere dovele do toga da se brže smanji broj zaraženih, ali bi dovele do toga da stane imunizacija”, kaže Brnabićeva i dodaje da imunizacija sada ide, jer su ljudi shvatili ličnu odgovornost.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još