• Početna>
  • Vesti>

Na administrativnim prelazima krenula primena postavljanja stikera i uspostavljanja saobraćaja

Normalizovan saobraćaj na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i počela primene režima nalepnica za vozila, posle dve nedelje prekida.

Nešto posle osam časova krenula je primena mera postavljanja stikera i uspostavljanja saobraćaja preko administrativnih prelaza, javljaju novinari sa terena.

Time je prestala obaveza korišćenja probnih tablica. Na prelazima, stoje uputstva za korišćenje nalepnica, a novinaru RTS-a saobraćajna policija je rekla da ukoliko se ove nalepnoice nekim slučajem oštete ili izgube, vozači su dužni da u prvoj stanici policije oštećene zamene novim, u protivnom biće izricane kazne od strane saobraćajne policije.

Izdaju se kompleti stikera sa po četiri nalepnice u dve veličine, za dve vrste tablica 40×95 i 50×25.

“Prema dogovoru žitelji KiM koji poseduju RKS registarske oznake neće morati da ih skidaju, već će preko oznaka (grba) lepiti nalepnice i neće morati da vade probne tablice.

Iz Prištine su saopštili da poseduju još iz 2017. godine 300 000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će ih od danas upotrebiti”, javio je sa lica mesta reporter RTS-a

Odalović : Očekujem da se dogovoreno sprovodi

Generalni sekretar Skupštine Srbije kaže za RTS da očekuje da se dogovoreno sprovodi, te da će se promet vozila u narednih šest meseci odvijati nesmet

Stavljeno je do znanja da nikakvo nasilje neće biti tolerisano, rekao je Odalović i istakao da je značajno to što se uključio i Kfor.

Izvor RTS,Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još