• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Bezbednosna situacija na severu vraćena u normalu

Putevi koji vode ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak su raščišćeni i prohodni za saobraćaj, potvrdila je Kosovska policija.

U saopštenju dostavljenom isključivo na albanskom jeziku, stoji da su se nakon što su uklonjene barikade, specijalne operativne jedinice kosovske policije uputile sa punktova ka policijskim stanicama.

“Bezbednosna situacija na severu Kosova, nakon uklanjanja barikada i raščišćavanja puteva, vratila se u normalu, a patrolne jedinice policije i pogranična policija obavljaju svoje dužnosti” navodi se u saopštenju.

Takođe, u saopštenju se potvrđuje da su na terenu, na vise lokacija  angažovane jedinice KFOR-a, u skladu sa sporazumom  koji su Beograd i Priština postigle 30. septembra u Briselu .

U saopštenju se dodaje da je jedinice specijalne policije koje su ovih dana bile raspoređene na severu Kosova, danas obišao kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželal Svečlja sa direktorom policije Samedinom Mehmetijem. Oni su zahvalili policajcima na profesionalnom držanju i odolevanju “provokacijama” tokom prethodnih dana, čime su, kako se navodi u saopštenju “dokazali da je Kosovska policija “demokratska policijska snaga, izgrađena prema evropskim standardima, u službi zemlje i njenih građana”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kosovska policija

Comments

Pročitaj još