Gračanica: Sport spaja ljude

Na terenima sportskog kompleksa “Dragan Džajić” u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.

Za učešće na prvom međunarodnom teniskom tuniru se prijavilo 20 igrača iz raznih međunarodnih misija i ambasada na Kosovu, ali i nekoliko uposlenika gračaničke lokalne samouprave. Najboljima su namenjene simbolične nagrade, javlja RTV Kim. 

“Drago mi je što možemo da ugostimo ljubitelje tenisa. Nadam se da će OEBS nastaviti da podržava školu tenisa, nije prvi put da OEBS radi dobre stvari za našu decu”, rekao je zamenik gradonačelnika i jedan od organizatora turnira Saša Danić.

Prvi loptice na ovom jednodnevnom turniru su preko mreže prebacili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i šef OEBS-a na Kosovu ambasador Majkl Devenport.

“Zaista mi je zadovoljstvo što je OEBS na Kosovu uspeo da organizuje teniski kamp (multietnički teniski kamp za najmlađe) u većoj meri nego prošle godine. Ove godine smo ponovo uspeli da okupimo decu iz obližnjih sredina i zajednica Albanaca, Srba, Roma, Goranaca i tako pospešimo njihov zajednički rad i igru”, naveo je Devenport još jednom se prisećajući teniskog kampa namenjenog najmlađima.

“Sport spaja ljude iz različitih etničkih sredina. Ovde smo da naučimo jezike, pričamo na srpskom, albanskom, rumunskom. Pravilan rast i razvoj dece je jako važan a sport, kao što je tenis, im to pruža. Radimo i na njihovim motoričkim sposobnostima, kao i razvijanju i koordinaciji”, kazala je trener Marija Đorđević.

Ona je dodala da će turnir za polaznike teniskog kampa za decu biti naknadno organizovan.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je rekao da je današnji turnir za one malo starije igrače još jedan dokaz dobre saradnje OEBS-a i ove lokalne samouprave, a da “deca treba da se bave sportom”.

“Mi smo posvetili veliku pažnju tome. Ove godine smo organizovali i školu plivanja i vaterpola. Opština Gračanica imaće i u budućnosti dobru saradnju i sa OEBS-om”, rekao je Popović.

Podsetimo, Multietnički teniski kamp u Gračanici je ove godine okupio nekoliko desetina učesnika iz Janjeva, Obilića, Prištine i Gračanice. Organizovan je uz finansijsku i tehničku podšku OEBS-a na Kosovu, a uz pomoć Opštine Gračanica.

Izvor i foto: RTV Kim


Comments

Pročitaj još