Preminulo još 46 osoba, novi 7.271 slučaj zaraze

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, zabeležen 7.271 novi slučaj koronavirusa, od 22.715 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je 46 pacijenata. Na respiratorima je 246 ljudi.

Srbija je pod najjačim udarom koronavirusa od početka epidemije. Zbog pogoršanja epidemijske situacije, Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” od danas je ponovo potpuno u kovid režimu.

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” Predrag Savić rekao je za RTS da je “Mišović” juče i prekjuče izmeštao pacijente i od danas je potpuno u kovid režimu.

“Hirurzima je oduzeto da se bave svojim pozivom jer smo sada ponovo u kovid režimu. Troje pacijenata je već upućeno u A blok “Dragiše Mišivić”, a obezbeđeno je 300 ležećih mesta za kovid pacijente”, naveo je Savić. 

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler kaže za RTS da su najveći problemi, što se tiče pogoršanja epidemijske situacije, ogromni skupovi, veselja, svadbe, sportski događaji, koncerti bez ikakve kontrole. Za kovid propusnice je kasno, ponovio je Šekler.

Optimistična situacija je jedino u školama. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da u narednoj nedelji neće biti mesta u Srbiji u kojem će cela škola raditi onlajn, odnosno, samo po trećem modelu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo odluku da od naredne nedelje nijedna škola ne radi samo po trećem modelu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još