• Početna>
  • Vesti>

Đaci i u Kosovskomitrovačkom okrugu od ponedeljka nastavu prate iz klupa

Foto: Radio Mitrovica sever

Učenici osnovnih i srednjih škola na području Kosovskomitrovačkog okruga, od ponedeljka 4. oktobra nastavu će pratiti iz školskih klupa, stoji u zvaničnom dokumetu koji je školama dostavila Školska uprava Kosovska Mitrovica.

“Obaveštavamo vas da osnovne i srednje škole na Kosovu i Metohiji od ponedeljka, 04.10.2021. godine, primenjuju prvi model redovne nastave, neposredno, bez grupa” stoji u dokumentu u koji je Radio Kosovska Mitrovica imao uvid.

Školama je dostavljen i dopis Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije u kome se obrazlaže ova odluka Tima o organizaciji rada škola.

Redovna nastava u školama na području centralne Srbije počela je 1. septembra. Samo su đaci na Kosovu i Metohiji nastavu pratili onlajn putem jer je za škole na području Kosova i Metohije, prema odluci resornog ministarstva, bio određen tzv. treći model nastave, predviđen za škole u sredinama sa lošom epidemijskom situacijom.

Škole koje na Kosovu i Metohiji koje funkcionišu po planu i programu kosovskog ministarstva prosvete, školsku godinu su započele 27. septembra, a nastava se odvija u učionicama.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još