Brnabić: Najvažnije je da se sačuvao mir

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je u Novom Sadu da je pratila pregovore o rešavanju krize na severu Kosova i da je bila u stalnoj komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučicem, te ocenila da je to bila velika diplomatska pobeda Beograda i predsednika.

“Pre svega mislim da je to velika diplomatska pobeda Beograda i predsednika Vučića iz najmanje tri razloga. Prvi je taj što smo uspeli odmerenom i pametnom reakcijom da sačuvamo mir i kakvu takvu stabilnost i bezbednost Srba na Kosovu. Drugi razlog je da smo uspeli da pokažemo da Beograd neće tolerisati jednostrano nametnuta rešenja i da sa Beogradom mora da se razgovara o svim stvarima, a Priština pre svega mora da ima dijalog sa nama”, rekla je premijerka.

Ona je istakla da se nada da više neće biti iznenađenja, a kao treću značajnu stvar navela je vraćanje na rezoluciju 1244.

“Ja sa nestrpljenjem čekam sutrašnji dan kada Specijalne snage policije Kosova (ROSU) moraju da se povuku, jer se KFOR vratio na administrativne prelaze”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla koliko je važno što smo se vratili Briselskom sporazumu koji Priština pokušava da izbegne.

Premijerka je rekla i da je sledeći dijalog o zajednici srpskih opština.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još