• Početna>
  • Vesti>

Nastavljaju se razgovori Petkovića i Lajčaka u Briselu

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković nastaviće u Briselu razgovore sa specijalni predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom na iznalaženju rešenja za krizu na severu KiM, potvrđeno je iz delegacije Beograda.

Nezvanično, planirano je da razgovori počnu oko 10 časova u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.

Prethodno su iz EU diplomatskih izvora za Tanjug potvrdili da će razgovori o rešavanju krize na severu KiM biti nastavljeni danas, a da će po njihovom okončanju Miroslav Lajčak izdati pisano saopštenje.

Za 15 časova u Briselu je najavljena i video-konferencija specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Delegacije Beograda i Prištine završile su sinoć odvojene razgovore sa Miroslavom Lajčakom u Briselu. Prema informacijama iz delegacije Beograda, nikakav dogovor nije postignut.

To su ranije na Tviteru potvrdili portparol EU Peter Stano i Miroslav Lajčak, navodeći da se u ragovorima i dalje traže rešenja.

Šef prištinskog pregovaračkog tima Besnik Bisljimi se prethodno, posle sastanka sa Lajčakom, obratio medijima ispred zgrade Evropske službe za spoljnopolitičke poslove, rekavši da je postignut dogovor oko predloga za deeskalaciju situacije na severu KiM i da se čeka odobrenje Beograda. 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još