• Početna>
  • Vesti>

Stefanović: Bezbednosna situacija na Kosovu ne dozvoljava smanjenje snaga Kfora

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa parlamentarnim državnim sekretarom Ministarstva odbrane Savezne Republike Nemačke Tomasom Zilberhornom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Stefanović je u razgovoru sa Zilberhornom naveo da razume da Srbija i Nemačka imaju različite stavove po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali da želi da istakne da bezbednosna situacija na Kosovu ne dozvoljava smanjenje brojnog stanja snaga Kfora.

Naglašava se da je Stefanović ukazao da su aktuelni “jednostrani i krajnje neodgovorni potezi prištinskih institucija apsolutno neprihvatljivi, da nanose štetu briselskom dijalogu i utiču na destabilizaciju celog regiona”.

Zilberhorn je istakao značaj nastavka procesa dijaloga Beograda i Prištine za stabilizaciju situacije u regionu.

Stefanović i Zilberhorn su konstatovali da odnose Srbije i Nemačke karakteriše intenzivna saradnja na svim poljima i razvijen dijalog na visokom nivou, uz obostrano nastojanje za dalje unapređenje.

Stefanović je istakao da je saradnja u oblasti odbrane razvijena, sadržajna i raznovrsna i preneo opredeljenje za njen dalji razvoj i intenziviranje u oblastima od obostranog interesa.

Zilbehorn je potvrdio spremnost nemačke strane za intenziviranje saradnje u oblasti odbrane.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još