• Početna>
  • Vesti>

Ursula fon der Lajen sutra u Beogradu, planirani sastanci sa Vučićem i Brnabić

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen sutra će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u četvrtak i sa premijerkom Anom Brnabić, najavljeno je u Briselu.

U četvrtak ujutru zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Ursula fon der Lajen će učestvovati u pokretanju projekta na železničkom koridoru 10.

Planirano je da predsednica Evropske komisije prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na auto-putu mira (Niš -Priština) koji se radi uz finasijsku podršku Evropske unije.

Pred sastanke u Beogradu, Ursula fon der Lajen će u Prištini razgovarati sa Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani, a zatim u Podgorici sa Milom Đukanovićem i Zdravkom Krivokapićem.

“Predsednica Evropske komisije će tokom posete izraziti svoju posvećenost regionu i njegovoj evropskoj budućosti. Sa liderima će razgovarati o političkoj i regionalnoj situaciji”, najavljeno je u Komisiji.

Na pitanje da li će Fon der Lajen u Beogradu, Prištini, ali i eventualno i u Tirani, razgovarati o rešavanju trenutne krize na KiM, u EK naglašavaju da je pozicija EU “jasna” kada se traži “deesakalacija i nastavak dijaloga”.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još