• Početna>
  • Vesti>

Preminuo Boban Petrović legendarni košarkaš Partizana

Nakon što je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću, Boban Petrović legendarni košarkaš crno-belih preminuo je jutros u bolnici u Južnoj Africi, gde je živeo, saopštio je klub. Legendarni krilni centar i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije bio je jedan od najboljih strelaca u istoriji crno-belih.

Boban Petrović je poslednjih nekoliko dana života proveo u bolnici. zbog kovid mera kontakt je bio vrlo ograničen, a jutros je sve zatekla vest da je prestalo da kuca srce legendarnog krilnog centra crno-belih.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu bio je jedan od najboljih igrača crno-belih. Boban Petrović je bio i član tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su “plavi” osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu, kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana Petrović je osvojio dva međunarodna kupa “Radivoj Korać” (1978. i 1979.), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981.) i kup SFRJ (1979.) Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba.

Ostaće upamćeno vraćanje lopte na utakmici Olimpija – Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma, Petera Vilfana, koje je sve aktere meča ostavilo u čudu.

Osim za Partizan, Boban Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

Vreme i mesto komemoracije i sahrane Bobana Petrovića biće objavljeni naknadno, saopšteno je na sajtu kluba. 

Izvor i foto: KKPARTIZAN.RS

Comments

Pročitaj još