Film “Toma” u četvrtak premijerno u Gračanici

Film Dragana Bjelogrlića “Toma” o burnom i zanimljivom životu “najtužnijeg boema Jugoslavije” biće premijerno prikazan u četvrtak, 30. septembra u Domu kulture “Gračanica”.
Film će biti porikazan u dva termina – od 17:00 i od 19:30h, a cena karte je 250 dinara.

Film ,,Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema, po ponašanju i u duši.

“Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši”, ističu iz Doma kulture.

Iz Doma kulture napominju da se projekcije organizuju uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera. Posetioci bioskopa moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR (pi-si-ar) test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski brzi test ne stariji od 48 sati ili dokaz da su preboleli kovid-19.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Aleksandar Kujučev, promo – detalj iz filma


Comments

Pročitaj još