Nove provokacije sa natpisima UČK

Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit sa natpisima OVK.

“Do ovog incidenta dolazi u danima kada se srpski narod na prostoru Kosova i Metohije suočava da snažnim pritiscima i brutalnim pretnjama Prištine, kada se Srbi privode i hapse zbog poštovanja Briselskog sporazuma i isticanja simbola Zajednice srpskih opština, koji se cepaju, prelepljuju i skidaju” saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

“Očigledno je na KiM dobrodošla zločinačka organizacija UČK, ali je ZSO zabranjena reč, iako je na formiranje Zajednice srpskih opština Priština stavila svoj potpis u Briselu, pre 3080 dana” dodaje se u tekstu saopštenja.

Iz Kancelarije dalje kažu da političari iz Prištine svojim jednostranim odlukama i zapaljivim antisrpskim izjavama direktno podgrevaju ovakve incidente i dase otvoreno rugaju međunarodnoj zajednici i Briselu zbog nepoštovanja preuzetih obaveza.

“Kancelarija za KiM oštro osuđuje ovaj incident koji ima za cilj da zaplaši i otera Srbe sa svojih ognjišta, ali naš narod prepoznaje pozadinu ove poruke i neće nasesti na provokacije” stoji na kraju saopštenja.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još