• Početna>
  • Vesti>

Goraždevac: Održan sastanak lokalnog odbora za javnu bezbednost

Danas je u Goraždevcu održan sastanak lokalnog odbora za javnu bezbednost (LOJB) sa predstavnicima policije, seoskog saveta Goraždevac, predstavnicom NVO Briga i CRMC. Na sastanku se govorilo o bezbednosti a bilo je reči i o novoj uredbi Vlade Kosova o zameni tablica.

Na sastanku je rečeno da se očekuje da će do kraja godine biti raspisan konkurs za prijem novih članova u Policiju Kosova. Uslovi konkursa su da osoba poseduje kosovska dokumenta, da ima manje od trideset godina i da ima završenu srednju školu na Kosovu. Članovi odbora za javnu bezbednost informisani su da će prednost na ovom konkursu imati osobe ženskog pola i da pripadnici svih zajednica treba da konkurišu.

Jedan od članova LOJB-a iz Goraždevca insistirao je na poštovanju kriterijuma i Ustava Kosova da u policiju budu primljeni i predstavnici srpske zajednice jer u poslednjoj deceniji u Policiju Koosva, u opštini Peć, nije primljen ni jedan Srbin.  

LOJB je konstatovao da su građani bezbedni. U skorije vreme nije bilo napada na građane i njihovu imovinu.

Povodom reciprociteta na srpske tablice rečeno je da se veliki broj građana odazvao i zamenio tablice probnim RKS tablicama.

Izvor: Radio Goraždevac

Foto: Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još