• Početna>
  • Vesti>

Petković: Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti

Danas smo svedočili brutalnoj i zastrašujućoj primeni sile od strane pripadnika specijalnih jedinica Rosu, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukla trojicu srpskih mladića, kaže se u saopštenju Petra Petkovića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi.

Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile.

Mi fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na KiM nećemo tolerisati i to svi moraju dobro da shvate, ističe Petković.

Da budem sasvim jasan. Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva, navodi Petković.

Sada je više nego jasno da njega ne zanima nikakav dijalog, ni rešenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova i Metohije.

Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer to je jeste cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još