• Početna>
  • Vesti>

Nastavljen protest roditelja, nezadovoljnih što deca ne idu u školu

Protest roditelja koji su se okupili nezadovoljni odlukom što deca u srpskim sredinama na KiM ne idu u školu, već nastavu pohađaju na daljinu, nastavljen je i danas ispred OŠ „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitovici. Okupljeni roditelji su na protest poveli svoju decu.

Zbog trenutne situacije na severu Kosova, a u vezi sa pitanjem registarskih tablica, u školi nije bilo nikoga ko bi mogao da razgovara sa roditeljima o njihovim zahtevima. 

Uputili su se ka Školskoj upravi za Kosovo i Metohiju. Načelnik, Ivan Zaporožac, nije mogao da ih primi danas, ali je zakazao sastanak za sutra u 11 sati.

Direktori OŠ “Sveti Sava” i predškolske ustanove “Danica Jaramaz” takođe zbog trenutne situacije na prelazima na severu Kosova, danas nisu bili na svojim radnim mestima, pa ni razgovor sa njima nije bio moguć.

Roditelji za sutra najavljuju novi protest, kada će svojoj deci u 10.30, ispred OŠ „Branko Radičević“ održati  čas na otvorenom. Simbolično, tema časa biće sloboda kao izbor.

“Mi ćemo organizovati jedan otvoreni čas likovne kulture, gde će deca dobiti za temu ‘Moja sloboda, moj izbor’. Na taj način deca će moći da se izraze putem crteža, šta za njih zaista predstavlja sloboda, jer ovo sigurno nije sloboda”, rekla je Ivana Jakšić, jedna od okupljenih roditelja.

Podsetimo, deca u srpskim školama na Kosovu i Metohiji, od 1. septembra, nastavu pohađaju po trećem modelu, odnosno na daljinu.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još