• Početna>
  • Vesti>

Postavljanje kontejnera u blizini Jarinja uznemirilo građane severa KiM

Pripadnici Kosovske policije od sinoć postavljaju kontejnere u blizini administrativnog prelaza Jarinje. Kontejneri i dalje pristižu a novinarima je zabranjeno da izađu iz automobila ili da snimaju dešavanja.

Prisutan je veliki broj pripadnika Kosovske policije koji ne dozvoljavaju zaustavljanje putničkih automobila. Primetno je i prisustvo zabrinutih građana sa severa Kosova i Metohije koji su se okupili na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.

Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa nekakvim kontejnerima koje su pripadnici Kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

“Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju”, rekao je Todić.

Izvor: TV Most/ Kosovo online

Comments

Pročitaj još