• Početna>
  • Vesti>

Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

Vasiljević navodi da će građanima predstaviti jasan program, te da se njegova kampanja neće zasnivati samo na kritikovanju aktuelne vlasti.

„Sastavili smo program u 11. tačaka od Zajednice srpskih opština do očuvanja životne sredine. Naš plan je da Opština Štrpce usvoji novi urbanistički plan kojim će trajno zabraniti izgradnju minihidroelektrana na rekama Sirinićke župe i ja sam pozvao na jedinstvo drugu stranu koja učestvuje u izbornom procesu u Štrpcu da već na prvoj sednici SO suspendujemo odluku iz 2013. godine o izgradnji minihidroelektrana“, rekao je Vasiljević.

On dodaje da na ovaj način nastoje da pošalju jasnu poruku da žele jedinstvo na konkretnim primerima, a ne na raspodeli funkcija ili praznom retorikom i to će biti jedan od glavnih aduta ove inicijative u predizbornoj kampanji.

„Iamo divlju gradnju u naselju `Vikend zona` na Brezovici. Sagrađeno je naselje kojim se, ne samo uništava priroda i Nacionalni park, već se menja i etnička sturktura stanovništva opštine. Samo je pitanje dana kada će ti stanovnici uzeti lične karte i prebivalište u opštini Štrpce i postati stanovnici naše opštine sa pravom glasa, tako da je postoji opasnost da u našoj opštini u sledećem izbornom ciklusu gradonačelnik bude Albanac“, kazao je Vasiljević za RTV Kim.

Govoreći o predizbornim aktivnostima, Vasiljević ističe da GI „Sloboda Štrpce“ nema predizborni štab, niti kancelariju, te da će se kampanja sprovoditi putem interneta.

„Naši aktivisti su građani koji žele promene. Naša inicijativa je odgovor na katastrofalno stanje koje postoji u Štrpcu“, zaključio je Vasiljević.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još