• Početna>
  • Vesti>

Podršku protestima dali članovi Udruženja Krajišnika iz Novog Sada

Na Jarinju su danas i članovi Udruženja Krajišnika iz Novog Sada, oni su došli da daju podršku Srbima na administrativnim prelazima koji mirno protestuju protiv odluke Prištine o registarskim tablicama i raspoređivanju specijalne policije na sever KiM.

“Došli smo da damo podršku našoj braći na KiM i prenesemo pozdrave od svih krajišnika”, kaže Mile Jovančević predsednik Udruženja prognanih Krajišnika sa sedištem u Novom Sadu.

“Prvi utisci su jako tužni i dirljivi. Pošto sam iz krajeva gde se nešto slično događalo, iz krajeva sadašnje Republike Hrvatske, došao sam u ratnim egzodusima, koji su se dešavali 1995. godine. Današnja poseta Jarinju jeste slanje poruke našoj braći na kosovu da su braća Krajišnici uvek uz njih, a oni treba da ostanu mirni. Republika Srbija, njihova majka stoji iza njih i da imaju punu podršku srpskog naroda sa druge strane administrativne linije”,kaže Mile Jovančević.

On poručuje Srbima na Jarinju i Brnjaku da ostanu mirni i strpljivi i da čuvaju svoj identitet.

“Naš srpski rod ima veliku obavezu da sačuva uspomenu i na Lazara i Miloša i sve naše junake, kao i na lozu Nemanjića koja je naš kamen temeljac. Na Kosovu i Metohiji naši manastiri, grobovi su pokazatelj čije je korenje na toj zemlji. Bog sve vidi i nadamo se da će sve biti kako treba”, poručio je predsednik Udruženja prognanih Krajišnika sa sedištem u Novom Sadu Mile Jovančević.

TV Most

Comments

Pročitaj još