• Početna>
  • Vesti>

Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Iako prvobitno zakazan za sutra, glavni pretres u predmetu optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića pred Osnovnim sudom u Prištini je odložen, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.

Ispitivanje prvih svedoka u slučaju Ivanovića počelo je 30. avgusta, a sutra je trebalo da bude nastavljeno. Međutim, zbog novih mera Vlade Kosova protiv koronavirusa ročište je odloženo, kazala je advokatica optužene Silvane Arsović Jovana Filipović.

“Glavni pretres zakazan za sutra je odložen. Kako smo zvanično obavešteni putem mejla, do odlaganja je došlo zbog novih antikovid mera, odnosno zbog toga što u prostoriji ne može biti više od 20 osoba”, istakla je Filipović i dodala da ne zna da li će sledeće ročište, zakazano za 17. septembar, biti održano.

Podsetimo, optuženi za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića su: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Ranije tokom dana nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da se neće pojaviti na sudskim ročištima u Prištini zakazanim za 14. i 17. septembar jer nije dobila poziv za svedočenje.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI SDP, koju je osnovao i vodio. 

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još