• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ako ne bude poništena presuda Todosijeviću Briselski sporazum ne postoji

Ako ne bude poništena presuda Ivanu Teodosijeviću jasno je da Briselski sporazum, odlukom Albanaca, više ne postoji, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je, odgovarajući na pitanje dali će, ukoliko se ne poništi presuda Teodosijeviću, Srbi izaći na lokalne izbore na Kosovu, rekao da se takve odluke donose zajednički i da je, u slučaju neponištenja presude, odnosno odluke Albanaca da Briselski sporazum više ne postoji, sve moguće.

“Nadam se da će neko da postupa racionalno i razumno, a da će neko spolja takođe imati dovoljno mudrosti i snage da ih prizove pameti da se tako ponašaju”, zaključio je Vučić.

“Cilj napada slaba Srbija, ali biće to tvrda utakmica”

Vučić je dodao da je cilj sve učestalijih napada na njega i članove njegove porodice slabljenje Srbije, ali je poručio da se Srbija neće vraćati u prošlost, a političkim protivnicima da im neće biti lako na izborima, jer “narod zna ko se bori i ko mu je obezbedio postovanje i ko mu garantuje bolju budućnost”.

“Garantujem dobru i tvrdu utakmicu, ali borićemo se. Mi nemamo pomagače iz inostranstva koji žele slabu Srbiju, mi imamo građane uz sebe”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje ko stoji iza kampanje brutalnih napada na njegovu porodicu.

On je istakao i da je u pitanju politički nalog, jer je po svim rezultatima Srbija u svom najboljem vremenu u svim oblastima.

“Srbija drastično uvećava prednost u odnosu na zemlje regiona”, rekao je Vučić napominjući da joj to velike sile nisu dozvoljavale još od Berlinskog kongresa, i sve su činile da joj “sabiju rogove”.

To je i danas slučaj, konstatuje i pita zašto inače neko ne bi usao u inicijativu “Otvoreni Balkan”.

“Jer neki misle da Srbija time snazi, da Balkan ne bi smeo sam da se pita”, naveo je Vučić.

On je dodao da se Srbija poslednjih godina nacionalno uzdiže i da to mnogima smeta.

“Pravi filmove o Dari iz Jasenovca, podiže spomenike junacima… Sve to nije smela da radi, drznula se i zato mora da plati cenu. Kriv je Vučić, dovešćemo poslušnike a njega smeniti”, komentarisao je predsednik pozadinu napada.

Izvor i foto: Tanjug (Fotografija – Tara Radovanović)

Comments

Pročitaj još