• Početna>
  • Vesti>

Stojković: Država Srbija i Kancelarija za KiM uz naš narod

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković drugog dana posete pokrajini obišla je više porodica u Kosovskom Pomoravlju i sa njima razgovarala o pomoći države Srbije i Kancelarije za KiM, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Stojkovićeva je u pratnji predsednice Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanjom Aksić prvo obišla Ranilug i domaćinstva Dragana Ristića i Dragana Mitrovića koja su tokom ovogodišnjih poplava pretrpela štetu na pomoćnim objektima, a sada su dobili pomoć za saniranje štete.

Ona je navela da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju na osnovu izveštaja komisija opredelila po 50.000 dinara za 461 domaćinstvo u pokrajini koje je usled vanredne situacije i poplava pretrpelo štetu na pomoćnim objektima – šupama, radionicama, garažama.

“Prošle nedelje počeli smo sa sukcesivnom isplatom jednokratne pomoći za pomoćne ekonomske objekte koji su oštećeni u ovogodišnjim poplavama. Reč je o 461 porodici koja živi na teritoriji oština gde je bila proglašena vanredna situacija. U prvoj etapi pomoći, država je pomogla sa po 1.000 evra porodice koje su pretrpele štetu na objektima u kojima se stanuje. Međutim, kako ima domaćinstva kojima su i pomoćni objekti oštećeni, kao što su šupe, štale, podrumi…, nismo hteli njih da zanemarimo i da im ne pomognemo, pa smo napravili program i njih smo obuhvatili novom jednokratnom pomoći od po 50.000 dinara. Danas smo ovde u Pomoravlju, u Kosovskoj Kamenici u poseti porodici Ristić, višečlanoj, domaćinskoj, vrednoj porodici kojoj smo uručili jednokratnu pomoć. Ovim država Srbija i Kancelarija za KiM jasno poručuje da smo tu uz naš narod i pored redovne pomoći i podsticaja koje pružamo, tu smo i kada je teško i kada su vanredne situacije, tu smo da ih u svakom smislu podržimo i budemo uz njih” istakla je Stojković.

Nakon posete Ranilugu, Stojkovićeva je u selu Glogovce posetitla šestočlano domaćinstvo Aleksandra Denića kome je sredstvima Kancelarije izgrađena kuća, kao i petočlanu porodicu Aleksandra Kostića iz sela Tomance koja je takođe preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila novi krov nad glavom.

Stojkovićeva je potom obišla i selo Donje Korminjane i upoznala se sa problemima porodica Slobodana Popovića i Stojana Antića kojima će sredstvima Kancelarije biti izgrađeni novi domovi.

Stojkovićeva je istakla da je stambeno zbrinjavanje našeg naroda u pokrajini jedan od prioriteta Kancelarije za Kosovo i Metohiju, jer se na taj način stvaraju uslovi za ostanak i opstanak na prostoru Kosova i Metohije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još