• Početna>
  • Vesti>

Lajčak sa šefovima pregovaračkih timova Beograda i Prištine

Miroslav Lajčák, Slovak Minister for Foreign Affairs

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na svom Tviter nalogu da je danas održao odvojene sastanke sa šefovima pregovaračkih timova Beograda Petrom Petkovićem i Prištine Besnikom Bislimijem.

“Danas sam imao značajne odvojene razgovore sa prvim potpredsednikom kosovskog premijera Besnikom Bislimijem i sa direktorom srpske kancelarije za Kosovo Petrom Petkovićem o pripremama za naredni sastanak u okviru dijaloga na nivou glavnih pregovarača početkom septembra”, naveo je Lajčak u tvitu.

Ranije su šefovi pregovaračkih timova najavljivali održavanje susreta u avgustu, podseća Radio slobodna Evropa i dodaje da ima saznanja da je odlaganje posledica nemogućnosti pojedinih članova delegacija da dođu u Brisel iz privatnih razloga.

Prema rečima zvaničnika EU, naredni susret šefova pregovaračkih timova za cilj ima i pripreme za novu rundu dijaloga na najvišem političkom nivou, između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija koji bi takođe trebalo da se održi tokom septembra.

Poslednji sastanak Vučića i Kurtija u Briselu održan je 19. jula, bez konkretnih dogovora, podseća RSE. 

Izvor: FoNet

Comments

Pročitaj još