Opština Gračanica: Za dve nedelje 24 zaražene osobe

U matičnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Gračanica poslednjih dana povećan je broj pacijenata koji se javljaju sa simtomima kovid infekcije od kojih je testiranjem od 10. avgusta Kovid potvrđen kod 24 pacijenta.

Krizni štab opštine Gračanica obaveštava javnost da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica poslednje dve nedelje pogoršana te apeluje na meštane da se strogo pridržavaju propisanih mera i budu odgovorni prema sebi i svojim bližnjima.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica preduzelo je sve zakonske mere na osnovu Odluke o opštim i posebnim merama za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje pandemije kovid-19. Inspektori su svakodnevno na terenu, a uvedena su i noćna dežurstva kako bi se kontrolisalo sprovođenje mera u svim mestima na teritoriji opštine Gračanica.

Od 10. avgusta registrovano je 24 pozitivnih na kovid 19, a u prijemnim kovid ambulantama prema informacijama sa terena povećan je broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima respirastornih infekcija i onih koji ukazuju na kovid -19. Prema podacima kojima raspolaže Krizni štab više od 80 osoba je u samoizolaciji.

Bolnički i ambulantni kapaciteti su spremni za pružanje medicinskih usluga ali je disciplina građana najvažnija preventiva od širenja infekcije.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još