• Početna>
  • Vesti>

Borbu sa kovidom izgubilo 7 pacijenata, koronavirus potvrđen kod još 2.327 osoba

Foto: Ilustracija

U Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 2.327 osoba, od testiranih 15.313 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je 7 osoba.

Na respiratorima je 52 pacijenta.

Raste broj novozaraženih u Srbiji i to delta sojem koronavirusa, koji je izuzetno agresivan. Bolnice se pune, a najviše novih slučajeva ima među građanima koji se vraćaju sa putovanja.

Juče je zasedao Krizni štab i doneta je odluka da u svim školama u Srbiji nastava krene regularno 1. septembra, da se đaci više ne dele u grupe i da časovi traju 45 minuta, a Tim za škole će pratiti situaciju i predlagati promene koje budu neophodne, rečeno je posle sednice Kriznog štaba.

Doktor Zoran Bekić, koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac rekao je za RTS, da je i dalje usporena vakcinacija u Srbiji.

Prema njegovim rečima, delta soj se jako brzo širi među ljudima i zbog toga je od izuzetne važnosti da se ljudi vakcinišu. 

Podseća da se vakcinacija trećom dozom sprovodi na istim mestima kao za prvu i drugu dozu – to su svi domovi zdravlja u Srbiji kao i Beogradski sajam.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još