• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnici severnih opština: Razmotrićemo da li će biti uopšte moguće organizovati predstojeće lokalne izbore u opštinama na severu

Gradonačelnici opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić su u svom zajedničkom saopštenju poručili da je odbijanje žalbe advokata povodom odbijanja žalbe advokata od strane apelacionog suda Kosova na presudu osnovnog suda u Prištini od 5.12.2019. godine, kojom se poslanik Srpske liste i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević osuđuje na dve godine zatvora zbog izjave o Račku prekršen Briselski sporazum u oblasti pravosuđa čime su ugrožena prava srpskog naroda.

“Sramnom presudom poštenom i časnom Srbinu Ivanu Todosijeviću od strane nelegalnih, jednonacionalnih sudskih veća po principu kadija te tuži, kadija te sudi, flagrantno je prekršen Briselski sporazum u oblasti pravosuđa čime su ugrožena osnovna prava srpskog naroda” navodi se u zajedničkom saopštenju.

Imajući u vidi da na uporno odbijanje Prištine da primeni briselske sporazume koji su u interesu srpskog naroda nema reakcije međunarodne zajednice, posebno Evropske unije koja ja garant ovih sporazuma nama ostaje da jasno podignemo glas u ime svih naših građana, dodaje se.

U saopštenju se ističe da će biti razmotreno da li će uopšte biti moguće organizovati predstojeće lokalne izbore u opštinama na severu.

“Zbog novonastale situacije nakon konsultacija koje ćemo obaviti unutar naše stranke, razmotrićemo da li će biti uopšte moguće organizovati predstojeće lokalne izbore u našim opštinama na severu, jer je sprovođenje tih izbora i učešće građana sa severa na njima zasnovano na briselskom sporazumu, koji je danas Priština grubo prekršila” zaključuje se u zajedničkom saopštenju četiri gradonačelnika sa severa Kosova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još