• Početna>
  • Vesti>

U toku poziv za dodelu grantova NVO, pojedincima i neformalnim inicijativama

Kosovska fondacija za civilno društvo i Community Building Mitrovica , objavili su poziv za dodelu grantova malim i srednjim organizacijama civilnog društva, pojedincima i neformalnim grupama.

Biće podržani predlozi u okviru projekta “Kosovski resursni centar za civilno društvo“, koji podržava prvenstveno volonterske aktivnosti. Vrednost predloženog projekta može biti maksimalno 5.000 evra, u trajanju do 12 meseci, rekao je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice službenik na projektu Miloš Golubović.

Bespovratna sredstva za volonterizam namenjena su inicijativama za građanski aktivizam i promovisanju volonterizma i postizanju konkretnih rezultata u određenom roku.

Korisnici mogu biti pojedinci, neregistrovane inicijative i nevladine organizacije sa najubedljivijim, kreativnim predlozima koji imaju veliki potencijal da angažuju građane u rešavanju pitanja svojih zajednica, istakao je Golubović. Snažno se podstiču predlozi za osnaživanje mladih, zaštitu životne sredine, promociju rodne ravnopravnosti, kutlurnog nasleđa i socijalne inkluzije.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još