Vulin: Brinu me izjave Vokera, on sa sobom donosi zlo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ga zabrinjava izjava bivšeg šefa Misije OEBS-a Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera da svi Albanci iz dijaspore treba da se ujedine kako bi ojačali svoje delovanje u zemljama u kojima žive.

Vulin je za TV Prva rekao da taj bivši američki diplomata, kreator “slučaja Račak”, što je bio uvod u NATO bombardovanje tadašnje SRJ 1999, kada god se pojavi, sa sobom donese veliko zlo.

“Istina je da se vampiri vraćaju. Taj vampir se odnekud vratio i opet bi da se napije krvi kome drugo nego Srbima. Žao mi je što postoji, žao mi je što je još tu, pre svega zbog svih laži i užasa koje je doneo srpskom narodu, od laži u Račku pa nadalje”, istakao je Vulin.

Dodao je da Vokerove namere zabrinjavaju, ali da još više zabrinjava to što očigledno nikom ne smeta “velika Albanija” i to što niko nije postavio pitanje protiv koga se to ujedinjuju Albanci, a da kada on pomene srpski svet, uzbudi se čitav Balkan.

“Njega ne treba potcenjivati. Nikad on nije govorio iz svoje glave. Nema bivših obaveštajaca, nema penzionisanih, on je tu da nastavi s političkom agendom prema kojoj je radio čitavog svog života, a to je unošenje nemira i nestabilnosti gde god ga pošalju”, poručio je ministar Vulin.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još